AKÉ POTRAVINY MAJÚ POZITÍVNY ALEBO NEGATÍVNY PRAL?

Medzi potraviny s negatívnym PRAL patrí ovocie, zelenina, huby, pšenica, mandle, ako aj niektoré druhy mliečnych výrobkov. Tieto potraviny môžu prispievať k zdraviu kostí a pomáhať predchádzať niektorým chorobám. 

Potraviny s pozitívnym PRAL zahŕňajú mäso, morské plody, syry, obilniny, biely cukor, údeniny, čokoládu, umelé sladidlá, cestoviny, marmelády atď. Je potrebné si uvedomiť, že aj potraviny s pozitívnym PRAL sú súčasťou zdravej, vyváženej stravy a majú prínos v našej výžive. Ale ako sa hovorí, všetko s mierou. Existujú názory, že aj inak zdraví ľudia by mali konzumovať z 80 percent zásadotvorné a z 20 percent kyselinotvorné potraviny.